6 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • За межею бідності: понад половині українців не доступні базові продукти

За межею бідності: понад половині українців не доступні базові продукти

  • Фото: bfridnilydu.org.uа
  • 30 жовтня, 2023 10:45

Згідно із соціальним опитуванням, більша частина українців не може дозволити собі придбання базових продуктів. 64% впевнені, що стан надалі погіршуватиметься.

Про це повідомляє Голос Америки, посилаючись на опитування Gallup.

Організація проводила опитування українців у липні, серпні цього року. 53% опитаних стверджують, що минулого року не могли дозволити собі продукти, необхідні їх родинами. 48% сказали, що їм важко дозволити собі пристойне житло.

За результатами соцопитування, більшість українців не мають змоги задовольнити навіть свої базові потреби, надто — мешканці сільської місцевості та люди, які мають лише середню освіту.


Фото: kolomyia.today

65% опитаних вважають, що їх фінансовий стан дедалі погіршується. У 2022 році цей показник сягнув 70%. У 2019 році про погіршення рівня свого життя говорили лише 40% опитаних.

Опитали експерти українців і про емоційне напруження. 53% опитаних підтвердили, що відчували хвилювання напередодні. У 2021 році про це заявили 30% опитаних.


Фото: ukr.media

Проте, навіть за таких результатів, українці зберігають віру у краще майбутнє: респондентів попросили оцінити своє поточне життя від 0 до 10 і середній показник становив лише 4,7 бала. Оцінюючи ж майбутні перспективи, українці сягнули рекордних 7,7 балів.

«Це найвищий рівень оптимізму з 2006 року, відколи дослідники почали вивчати настрої населення. тенденції зі стабілізації разом із рішучістю довести війну до кінця та згуртуватися навколо свого керівництва та армії підкреслюють стійкість українського народу та надії на світле майбутнє», — йдеться у повідомленні Gallup.

Поділитись

Новини по темі: