18 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Економіка
  • На зарплату вчителям в бюджеті Житомира не вистачає понад 67 мільйонів гривень – міська рада

На зарплату вчителям в бюджеті Житомира не вистачає понад 67 мільйонів гривень – міська рада

  • Фото: ілюстративне
  • 19 грудня, 2023 9:14

У 2024 році в бюджеті Житомирської міської територіальної громади прогнозують дефіцит грошей на виплату зарплати вчителям у сумі 67 мільйонів 100 тисяч гривень.

Про це під час презентації бюджету громади 18 грудня розповіла директорка департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Діна Прохорчук, передає Суспільне.

За її словами, в місячному еквіваленті ця цифра складає 1,2 місяця прогнозованого дефіциту.

"На жаль, на сьогодні маємо незабезпеченість від державного бюджету 67,1 мільйона заробітної плати вчителів загальної освіти, що складає 1,2 місяця. Загалом, на зарплату вчителів загальноосвітніх шкіл держава надає 614 мільйонів гривень і 16 мільйонів гривень — на фінансування приватних шкіл й інклюзивно-ресурсних центрів. На жаль, ця недостатність у 67 мільйонів змушує нас або спрямувати на ці цілі додаткові гроші впродовж року, якщо вони будуть, або ж провести заходи з економії", — сказала Діна Прохорчук .

Найбільшим розпорядником коштів в бюджеті громади є департамент освіти. Йдеться про суму у майже два мільярди гривень — це понад 56% в структурі видатків бюджету Житомирської міської громади.

Поділитись

Новини по темі: