Перед тим, як потрапити на прилавок, сало-м'ясо проходить лабораторну перевірку. На експертизу м’ясотуші приймаються з 6 ранку, – зазначає Житомир інфо завідуючий лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на Житньому ринку Євгеній Давидов. Якщо м'ясо не проходить лабораторного «екзамену», у продаж його не пускають.
«З початку року нами не допущено у продаж 15 м’ясотуш. Основні причини – сторонній запах, вимушений забій або забій в стадії агонії. У лабораторії проводять всі дослідження, передбачені для м’ясотуш, які поступають у вільний продаж: огляд, радіологічний контроль, трихонолоскопія, дослідження на фіноз, сибірську виразку та інші інвазивні захворювання», – каже Євгеній Давидов.
М’ясний павільйон починає працювати з 7 ранку. Продавці зазначають, що зранку м’ясо дорожче, бо найсвіжіше, а після обіду дешевшає на 3,5 грн, а іноді і на 10 грн. Перед святами ціни на м’ясо трохи зросли – у середньому на 5 грн.
Ціни на Житньому ринку в Житомирі
Новорічний фрукт – мандарин на місцевому ринку коштує від 29 до 45 грн/кг, апельсини від 39 до 43 грн/кг, яблука – 4-7 грн/кг, банани по 27-28 грн/кг. Ціни на виноград, в залежності від сорту та розміру, варіюються в межах 45-65 грн/кг.
Свіжі помідори коштують від 37 до 57 грн/кг, огірки можна купити за 44 грн. Кіло грибів коштуватиме - 39 грн.
У рибних рядах ціни такі:
- минтай – 59 грн/кг,
- горбуша – 180 грн/кг,
- окунь – 145 грн/кг,
- хек від 68 грн/кг.
Яловичину на ринку зараз можна купити за 95-145 грн, свинину за 88-130 грн, яловичі ребра чи грудинку – 75-88 грн, свинину на кістці – 85-120 грн, сало – 70-100 грн.
Куряче м'ясо коштуватиме від 43 до 89 грн/кг.
- Філе курине – 89,90 грн/кг,
- філе бедро – 82,50 грн/кг,
- філе індика – 122,60 грн/кг,
- голінка куряча – 43,90 грн/кг,
- бедро куряче – 62,90 грн/кг,
- курочка – 52,90 грн/кг.
хроніки зубожіння