Українська конопляна асоціація відзначила талановитого майстра із Житомира Олега Земнухова одразу у двох престижних номінаціях конкурсу конопляної індустрії України.
"Конопляна їжа" — за авторський рецепт та мистецько-кулінарний проєкт «Конопляний борщ», який поєднав традиційну українську кухню з інноваційним використанням конопляних інгредієнтів.
"Канабіс Амбасадор" — за активну популяризацію української конопляної культури, розвиток гастрономічного напряму та внесок у формування позитивного іміджу галузі.
Організатори конкурсу підкреслили, що роботи Олега вирізняються креативністю, глибоким знанням традицій та сміливим підходом до кулінарних експериментів.
Олег Земнухов вже понад 20 років виготовляє оригінальне крафтове конопляне взуття, яке славиться далеко за кордоном, а нещодавно презентував свою нову кулінарну родзинку "Конопляний борщ", який став дуже популярним в соцмережах. В борщі використовуються виключно сільськогосподарські сорти конопель української селекції без вмісту наркотичних речовин.
Вчитель праці пропагує здоровий спосіб життя та правильне багатовекторне використання цієї рослини.
"Коноплі в своєму потенціалі - це рослина майбутнього і ми маємо сформулювати в суспільстві правильне відношення до неї і на здоров'я всім в повній мірі її використовувати, адже більше 50 000 найменувань корисних еко-продуктів можна виготовляти з конопель"- говорить майстер.
Конкурс зібрав десятки учасників з усієї країни, а перемога Олега Земнухова стала ще одним підтвердженням того, що конопляна індустрія в Україні набирає обертів і знаходить нові творчі шляхи розвитку.
Нагадаємо, що в "Зеленому хабі" весну зустріли по-зеленому - з конопляними млинцями, конопляним борщем, смаколиками та чаєм.
Журнал Житомира писав про лабораторію «Зелений хаб». Тут і місце досліджень, і простір для молоді, яка цікавиться біодизайном.
Це місце, де народжуються нові ідеї, які Олег Земнухов спільно зі студентами перетворює на реальні проєкти. До початку повномасштабного вторгнення він розробив навчальний курс з вивчення біодизайну, який викладав протягом одного року.
Нагадаємо, що Крафтові мандрівки розповідали про конопляний борщ житомирського майстра.