29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Як приготувати японські роли вдома: покроковий рецепт

  • 20 жовтня, 2020 15:45
Страви японської кухні популярні не тільки на території нашої країни, тому навколо них є дуже багато різноманітних міфів, цікавих фактів, які цікаво почитати та потрібно знати.

Надзвичайні факти про суші:

  1. Ціна порції найдорожчих суші у світі складає 2700 доларів, і це пов’язано з тим, що у їх склад входить справжнє золото, а прикрашені вони африканськими алмазами. Таку дорогу страву можна скуштувати в Мілані.
  2. Щоб стати шеф-поваром суші, треба пройти навчання, тривалість якого 10 років. Два роки з цього часу відводяться на вивчення всіх тонкощів, нюансів, секретів приготування страв, а ще 8 років це практика, щоб досягти вершини майстерності.
  3. Васабі, який ми куштуємо з суші та ролами, не справжній це пов’язано з тим, що ціна кореня рослини коштує майже 200 євро за кілограм. В нашій країні, васабі роблять самостійно, змішуючи хрін, спеції та харчові барвники. Зверніть увагу, що куштуючи страву, неможна змішувати васабі та соєвий соус треба розподілити приправу по всім шматочкам.
  4. Можна почути думку, що ножі, які використовують шеф-повари для суші, являються потомками самурайських мечей, тому необхідно ретельно слідкувати за їх гостротою. А згідно правилам, гострити їх треба кожного дня.

Цікаві факти про роли:

  1. Роли, суші, до складу яких входить свіжа риба, не можна зберігати більше 3-4 годин у холодильнику. Взагалі скуштувати їх потрібно за 1 годину. Якщо у склад страви не входить свіжа риба, то їх можна зберігати не більше доби у холодильнику.
  2. Куштувати імбир і роли одночасно це не по етикету. У нього сильний смак та аромат, що буде перебивати смакові властивості частування. Задача імбиря очистити смак між кусочками суші.
  3. Якщо звернутися до словників, то переводиться слово як «це кисло». Пояснюють це тим, що раніше цю страву готували із солоної риби, яку напередодні вимочували у оцті.
  4. В Японії відношення до соєвого соусу особливе, зверніть увагу на основні моменти. Слідуючи правилам, в чашу необхідно наливати мінімальну кількість соєвого соусу, а при необхідності доливати. Якщо після прийому їжі залишиться багато невикористаного соусу у вашій чаші, це дурний тон. Роли потрібно обережно вмочити в соус та витягти, не треба чекати, поки вони розмокнуть. Якщо начинка ролів з ікрою, солодким або гострим соусом, опускати страву у соєвий соус не потрібно.

Мало хто знає простий рецепт приготування ролів вдома.

Рецепт Рол "Філадельфія"

Доставка суши в Житомир Найважливішим інгредієнтом суш, звісно є рис. Він має бути розсипчастим, в міру липким.

Для приготування рису потрібно:

  • Рис для суш та рол 2 стакана;
  • Вода 500 мл.;
  • Рисовий оцет 60 мл.;
  • Сіль 1,5 ч.л.;
  • Цукор 2 ч.л.;

Готуємо рис:

  • рис заливаємо холодною водою, варимо на максимальному вогні до кипіння, після цього збавляємо газ до мінімального, і варимо ще 15 хв. Після цього, вимикаємо газ, та залишаємо ще на 15 хвилин. Але важливим при цьому є, не відкривати кришку, та не перемішувати.
  • далі змішуємо рисовий оцет, сіль та цукор, і заливаємо готовий рис, перемішуємо і можемо розпочинати крутити суші.

Для начинки, нам потрібно:

  • слабосолона сьомга або форель;
  • огірок;
  • авокадо;
  • сир "Філадельфія";
  • нори.
Всі продукти очищаємо, та нарізаєм тонкими полосками.
  • кладемо нори на бамбуковий коврик,
  • рівномірно викладаємо рис та перекидаємо нори,
  • розпроділяєм сир,
  • додоємо огірок, авокадо,
  • скручуємо рол, щоб краї нори з'єдналися,
  • і викладаємо на рол кусочки риби, надаєму форму.

Нарізаємо на 8 частин, та подаємо із соєвим соусом. Начинка може бути будь яка, все залежить від ваших смаків та фантазії.

Готуйте із задоволенням!

Автор: Любов Омельчук

Поділитись

Новини по темі: