30 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Екологи «полюють» на мешканців Житомирщини, що збирають чорниці з гребінками

  • 14 липня, 2021 15:26
Державна екологічна інспекція штрафує громадян, які збирають ягоди в житомирських лісах за допомогою гребінок. Про це "Журналу Житомира" повідомила пресслужба відомства.
 

"В кінці червня в Поліських лісах дозрівають плоди чорниці. На жаль, намагаючись заробити на здачі ягід, люди і досі вдаються до таких варварських засобів, як гребінки, чим завдають значну шкоду лісовій рослині, підриваючи коріння. Тому, щоб зменшити випадки порушення правил збору ягід у лісі за допомогою заборонених засобів заготівлі та за відсутності лісового квитка, працівниками Державної екологічної інспекції Поліського округу спільно з працівниками лісової охорони державних лісогосподарських підприємств проводяться спільні рейди лісовими масивами", – інформує Державна екологічна інспекція Поліського округу.


Так, з початку сезону у лісах Житомирщини інспекторами екологічної інспекції складено 17 протоколів за порушення правил збору ягід у лісах.  



"Винних осіб притягнуто до адмінвідповідальності за ст. 70 КУпАП", – повідомили екологи.

Державна екологічна інспекція Поліського округу звертає увагу громадян – збір ягід механічними та ручними приладами  – заборонений, а за порушення статті 70 КУпАП громадянам доведеться сплатити штраф в розмірі від одного до трьох неоподаткованих мінімумів (до 51 грн), а посадовим особам від трьох до семи (до 119 грн).

Нагадаємо, в лісах Житомирської області розгорнулася справжня чорнична війна: місцеві жителі перекривають дорогу в ліс, щоб не допустити туди приїжджих збиральників з Рівненської області.
Поділитись

Новини по темі: