26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Суспільство
  • Більшість українців впевнені, що Україна зможе відбити можливий напад РФ – опитування

Більшість українців впевнені, що Україна зможе відбити можливий напад РФ – опитування

  • 18 лютого, 2022 12:23
За останні дні зменшилася кількість українців, які вважають високою ймовірність повномасштабного вторгнення Росії. Водночас зросла кількість тих, хто вірить, що Україна зможе відбити напад. 

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 16-17 лютого.

19% опитаних оцінюють ймовірність повномасштабного воєнного вторгнення Росії в Україну як високу, 33% – як середню, 20% – як низьку, тоді як 25% вважають, що немає жодної загрози. 

Кількість опитаних, які не вбачають загрози, суттєво різниться за регіонами: від 14% на Заході до 42% – на Сході країни.





Разом з тим, більшість опитаних (64%) впевнені, що Україна зможе відбити напад, якщо вторгнення Росії відбудеться. Третина – не впевнені в цьому. 

Кількість опитаних, які вірять у власні Збройні сили, переважає у всіх регіонах країни (відносно більше на Заході і в Центрі, відносно менше – на Сході).





Таким чином, за останні кілька днів оцінка ймовірності загрози як високої зменшилась з 28 до 19%. Водночас, з 58 до 64% зросла впевненість громадян, що Україна зможе відбити напад, якщо вторгнення Росії відбудеться. 
 
Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,4%.
Поділитись

Новини по темі: