24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Технології
  • Українські банки, урядові сайти та портал «Дія» зазнали потужної кібератаки

Українські банки, урядові сайти та портал «Дія» зазнали потужної кібератаки

  • 16 лютого, 2022 8:54
Ввечері 15 лютого пройшла потужна DDoS-атака на низку інформаційних ресурсів та банки України. Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Зокрема, було зафіксовано перебої в роботі вебсервісів Приватбанку та Ощадбанку. 

Також атаки зазнали приватні банки, сайти Міністерства оборони, Збройних Сил України та портал "Дія".
 

Що таке DDoS-атака


Це різновид хакерської атаки, за якої на сервер сайту подається велика кількість запитів. Він не встигає усі відкрити й по суті зависає. Через це користувачі, які у звичайному режимі заходять на сайт, втрачають доступ до ресурсу.


"Робоча група з фахівців основних суб’єктів національної системи кібербезпеки вживає всіх необхідних заходів для протидії та локалізації кібератаки", - йдеться у повідомленні.


Атакували з Росії та Китаю


DDoS-атака йшла переважно з Росії та Китаю. Про подробиці атаки хакерів в Телеграм-каналі розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
 

"Початковий вектор – Росія та Китай, приблизно 600 тисяч пакетів шкідливого трафіку на секунду. Наші фахівці обрізали цей напрямок, але атака повернулася вже з Чехії та Узбекистану – і знову була відбита", – підкреслив міністр, додавши, що для користувачів "Дії" атака залишилася непоміченою.


Він запевнив, що команда максимально мобілізована та зосереджена, а також закликав зберігати спокій.
 

Нацполіція відкрила кримінальне провадження


За фактом DDoS-атак на українські вебресурси Головне слідче Управлінням Нацполіції відкрило кримінальне провадження за статтями 361 (несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем та 363-1 (умисне масове розповсюдження повідомлень електрозвязку, що призвело до порушення роботи автоматизованих систем) Кримінального кодексу України.
Поділитись

Новини по темі: