19 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Українці старші 60 років можуть витратити «ковідну» тисячу на ліки

  • 20 січня, 2022 9:11
З 24 січня українці віком від 60 років зможуть витратити 1000 гривень, отримані за вакцинацію від COVID-19, на придбання ліків.

Постанову, яка розширює дію програми "єПідтримка", ухвалив Кабмін.
 

"Уряд надав можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби на придбання ліків. Саме ця вікова категорія є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, які потребують придбання додаткових лікарських засобів. Тепер їх можна придбати за рахунок коштів єПідтримки", – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.


Українці віком 60+ зможуть придбати за кошти програми ліки в аптечних закладах та інтернет-аптеках. Купити можна буде будь-які лікарські засоби, дозволені для застосування в Україні, як за рецептом лікаря, так і без нього. 

За інформацією Міністерства економіки України, банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме вона оформила картку – неважливо, головне, щоб на момент купівлі ліків їй вже виповнилося 60 років. 

За кошти програми можна буде придбати виключно лікарські засоби, а не будь-які товари, що реалізуються в аптеці. Наприклад, не можна буде купити препарати недоведеної ефективності, такі як дієтичні добавки, а також косметичні засоби чи медичні прилади, як-от апарати для вимірювання тиску, інгалятори тощо.
 

Як скористалися програмою "єПідтримка"

 
  • Оформте спеціальну картку "єПідтримка" в одному з банків-партнерів. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. В онлайн-банкінгу картку можна отримати за 1 хв.
  • Завантажте застосунок "Дія" або оновіть його до останньої версії в PlayMarket або AppStore.
  • Переконайтеся, що у вас є "зелений" COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікати, отримані на порталі "Дія" чи паперовий від сімейного лікаря, не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку "Дія" зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ Послуги та знайдіть "єПідтримка".
  • Надішліть заяву на отримання коштів
  • Виберіть для виплати картку "єПідтримка".
  • Очікуйте зарахування коштів.
 
Поділитись

Новини по темі: