26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Електробуси замість трамваїв: з вулиць Житомира може зникнути рейковий транспорт

Електробуси замість трамваїв: з вулиць Житомира може зникнути рейковий транспорт

  • 29 грудня, 2021 12:30
Влада Житомира розглядає можливість ліквідації єдиної трамвайної лінії. Замість рейкового транспорту пропонують запустити електробуси.

Про це міський голова Сергій Сухомлин сказав під час річної пресконференції.

За словами мера Житомира, реконструкція існуючої трамвайної колії та закупівля нових трамваїв коштуватиме близько 800 млн грн, тоді як запуск електробусів обійдеться в рази дешевше.
 

"Замість трамваїв зробити капітальний ремонт дороги, це приблизно буде коштувати 70 млн грн, і закупити нові, великі електробуси. Це приблизно 300-350 тисяч євро, якщо ми кажемо про європейські автобуси (електробуси - ред.) і приблизно 250-300 тисяч доларів, якщо ми кажемо про китайські чи корейські електробуси. Сумарно проєкт буде до 200 мільйонів гривень. Функцію будуть виконувати таку саму, екологія точно не буде гіршою в електробуса", - сказав Сергій Сухомлин.


Він додав, що перед прийняттям рішення влада запитає думку містян.
 

"До мене приходила делегація з вулиці Бориса Тена. І вони точно за те, щоб знімати трамвай і запускати інший вид транспорту. Але треба запитати ще в людей, які користуються цим транспортом", - сказав мер міста.


Міська рада наразі веде перемовини з компанією Solaris, аби взяти для тестування один електробус.

"На місяць взяти один автобус і в тестовому режимі запустити його паралельно з трамваєм для того, щоб люди використовували паралельно електробус. І після цього зібрати думку людей, що для них зручніше", - зазначив Сергій Сухомлин.
Поділитись

Новини по темі: