26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомиряни ледь не побили комунальників, що приїхали перекрити врізку каналізації в зливовий колектор

Житомиряни ледь не побили комунальників, що приїхали перекрити врізку каналізації в зливовий колектор

  • 20 грудня, 2021 17:50
У Житомирі жителі вулиці Селецької ледь не побили працівників комунального підприємства, які приїхали перекрити каналізаційну врізку з приватного будинку в мережі для зливу дощової води. 

Про це в коментарі suspilne.media розповів керівник КП "Експлуатація штучних споруд" Віталій Ролінський.
 

"Сьогодні тут виникла спірна ситуація, в результаті якої мало не побили працівників підприємства, за те, що вони мали заглушити скид госфекальної каналізації в зливовий колектор", – сказав Віталій Ролінський.


Жителька вулиці Селецької Валентина Онищенко каже, що комунальників місцеві жителі не відганяли, а словесно переконали викликати на місце керівника підприємства, щоб він пояснив підстави перекриття каналізації.

"Я через вікно побачила, що відкритий люк і поруч працівники. Я вийшла, запитую, що вони роблять. Вони мені кажуть, що приїхали заглушити зливневий вихід", – сказала Валентина Онищенко.

Ще одна жителька вулиці Олена Куликова говорить, що вона та інші жителі не перший рік платять КП "Житомирводоканал" гроші за водовідведення.
 

"Оскільки ми офіційно "Житомирводоканалу" сплачуємо гроші, то ми знаємо, що це каналізаційний колектор. – каже Олена Куликова. – Ми знаємо, що нічого не порушуємо, бо за це сплачуємо гроші, а потім приїжджають "штучні споруди" і забивають нам каналізацію".

 

Керівник КП "Експлуатація штучних споруд" Віталій Ролінський каже, що приїхали перекривати каналізаційну врізку в зливову мережу після звернення жителів району.
 

"Люди з прилеглих територій, які знаходяться нижче, звернулися до нас з листом. Вони скаржаться, що в рівчаку протікає жива каналізація. Ми дослідили і виявили, що тут є п'ять незаконних врізок госфекальної каналізації в зливний колектор", – розповів керівник підприємства.


20 грудня врізки в зливову мережу міста так і не перекрили.
 

"Сьогодні нам нічого не перекрили, дали можливість зустрітися з владою і з представником водоканалу. Потім будемо вирішувати цю ситуацію. Це проблема не трьох сімей і не п’яти, це проблема цілого мікрорайону. Ми живемо в кілометрі від міських очисних споруд і на сьогоднішній день не можемо мати ніяких зручностей", – сказала Олена Куликова.


23 грудня на вулиці Селецькій відбудеться спільна зустріч місцевих жителів та усіх відповідальних за це питання міських організацій.
Поділитись

Новини по темі: