25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Синтезували наркотики в гаражі: СБУ ліквідувала в Житомирі потужний «амфетаміновий бізнес». ФОТО

Синтезували наркотики в гаражі: СБУ ліквідувала в Житомирі потужний «амфетаміновий бізнес». ФОТО

  • 1 грудня, 2021 14:47
Служба безпеки України заблокувала в Житомирі діяльність угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні та збуті оптових партій синтетичних психотропних речовин. Нарколабораторії угрупування були облаштовані у гаражному кооперативі та в приватному будинку.

«Бізнес функціонував щонайменше з весни і працювали на нього 2 підпільні нарколабораторії. Зловмисникам вдавалося синтезовувати понад 1,5 кг амфетаміну щомісяця та забезпечувати майже півмільйонні обороти», - інформує пресцентр СБ України в Житомирській області.

За даними слідства, організувала діяльність житомирянка у партнерстві зі своїми приятелями. 
 

«Разом зі співмешканцем вона зараз відбуває покарання з випробувальним терміном за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків. Тож взялася до «справи» зі знанням та маючи «клієнтську базу». Для виготовлення психотропів зловмисники облаштували нарколабораторії у гаражному кооперативі на околиці Житомира та у приватному будинку одного зі спільників поблизу обласного центру. Потужність «виробництва» дозволяла синтезувати у середньому 50 г амфетаміну щодня. Ділки дбали про його розширення, постійно інвестували частину виручки у розвиток», - додали в СБУ.


Під час обшуків за адресами виготовлення психотропів та в помешканнях учасників «амфетамінового бізнесу» правоохоронці виявили обладнання для синтезу психотропів, більше 150 грамів готового амфетаміну, хімічні речовини, чорнові записи, гранату та десятки бойових набоїв до автоматичної стрілкової зброї, пістолет травматичної дії.

Трьох лідерів угруповання затримано. У межах відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України триває слідство для встановлення та притягнення до відповідальності всіх, причетних до наркобізнесу.











Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: