25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд відпустив під заставу поліцейських, які погоріли на хабарі $2000

Суд відпустив під заставу поліцейських, які погоріли на хабарі $2000

  • 23 листопада, 2021 15:35
У Житомирській області відпустили під заставу двох поліцейських, яких впіймали на хабарі. Як повідомлялося, влітку 2021 року слідчий та оперативний працівник поліції за 2000 доларів США пообіцяли не притягувати жінку до кримінальної відповідальності за збут наркотиків. 
 

"Слідством установлено, що поліцейські вимагали та одержали неправомірну вигоду на загальну суму 2000 доларів США від місцевої жительки, причетної до збуту наркотичних засобів. За таку плату вони пообіцяли не притягувати її до кримінальної відповідальності. Cуму неправомірної вигоди отримували двома частинами. За другою частиною – 1500 доларів США – приїхали вдень, у робочий час, у домоволодіння жінки, де й були затримані", – повідомляє Житомирська обласна прокуратура.


За інформацією відомства, суд відпустив хабарників під заставу у розмірі 100 тис. грн. Також обох поліцейських звільнено з правоохоронних органів.

"Обом фігурантам справи обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення грошової застави на суму понад 100 тис. грн. Наразі обоє звільнені під заставу", – додали в прокуратурі.

Житомирською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.
Поділитись

Новини по темі: