26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Парамонов у суді оскаржує своє звільнення з Житомирського обласного лабцентру

Парамонов у суді оскаржує своє звільнення з Житомирського обласного лабцентру

  • 18 листопада, 2021 18:09
Зіновій Парамонов у суді оскаржує наказ міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка про своє звільнення з посади директора державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Богунський районний суд ухвалою від 3 листопада 2021 року відкрив провадження за цим позовом, а 5 листопада розглядав заяву про забезпечення позову, передає Житомир.info.
 

«ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати незаконним та скасувати наказ Міністерства охорони здоров`я України від 27 жовтня 2021 року №39-О «Про звільнення ОСОБА_1», а також подав заяву про забезпечення позову.

В обґрунтування поданої заяви вказує, що оскаржуваний наказ є незаконним, а невжиття таких заходів призведе до реального незаконного звільнення його з посади та внесення змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємств та громадських формувань в частині відомостей про керівника та змін до інших документів, що на певний час заблокує роботу лабораторного центру під час пандемії та значно утруднить чи унеможливить поновлення його прав у разі встановлення факту їх порушення», - зазначається в ухвалі.


Суд відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову щодо заборони звільняти Зіновія Парамонова відповідно до наказу МОЗ.



Водночас Богунський районний суд з літа 2020 року розглядає позов Зіновія Парамонова до міністерства охорони здоров'я України та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України» про усунення перешкод в реалізації права на працю шляхом визнання незаконним та скасування наказів. Ухвалою Богунського районного суду від 10 листопада 2021 року за клопотанням заявника два провадження, які стосуються скасування наказів МОЗ про звільнення Парамонова, були об’єднані в одне.

Чергове засідання у справі призначене на 24 листопада 2021 року.
 

Передісторія


6 травня 2020 року була поширена інформація про завантаженість Житомирського обласного лабораторного центру і тимчасове його закриття. Після цього мер Житомира вимагав звільнити керівника центру Зіновія Парамонова. 

7 травня головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що дав розпорядження звільнити Зіновія Парамонова. Незважаючи на рішення, Парамонов продовжував ще місяць бути головним санітарним лікарем.

У червні Віктор Ляшко знову приїхав до Житомира, щоб звільнити Парамонова. Проте, він не зміг потрапити до будівлі центру. До Ляшка вийшов чи не весь колектив з вимогою залишити керівника на посаді.

3 липня 2020 року керівником Житомирського ОЛЦ був зареєстрований Зарицький Олександр Михайлович – екскерівник комунального некомерційного підприємства «Обласний центр громадського здоров'я» Житомирської обласної ради.

7 вересня 2020 року Парамонов повернувся на посаду керівника Житомирського лабцентру.

27 жовтня Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко знову звільнив Зіновія Парамонова.
Поділитись

Новини по темі: