26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Зустріли камінням та кулаками: на Житомирщині судили бабусю, яка не хотіла віддавати онука соцслужбам

Зустріли камінням та кулаками: на Житомирщині судили бабусю, яка не хотіла віддавати онука соцслужбам

  • 17 листопада, 2021 17:42
У Житомирській області жінка опинилась на лаві підсудних через умисне заподіяння легкого тілесного ушкодження поліцейській під час виконання нею службових обов'язків. Як повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області, п'яна жінка накинулася на поліцейських, бо не хотіла віддавати 2,5-річного онука працівникам соцслужби.

Події відбулись цього літа у с. Журбинці. Служба у справах дітей збиралась перевірити умови проживання малюка, позбавленого батьківського піклування, котрий тимчасово проживав із бабусею. Жінки в той момент удома не було, а її син та співмешканець, обидва напідпитку, зустріли посадовців матом та камінням, не дозволяючи обстежити житлові умови.

"Зважаючи на високу небезпеку для життя і здоров’я дитини, а також на те, що родичі уже отримували попередження за неналежне виконання обов’язків та антисанітарію в домі, орган опіки вирішив негайно забрати хлопчика, про що повідомив поліцію", - інформує пресслужба суду.

"Повоювати" за малого довелось і правоохоронцям, бо на поміч нетверезому сину і співмешканцю приїхала така ж нетвереза бабуся. 

На суді вона повідомила, що того дня "зірвалася через стрес, нецензурними словами ображала поліцейських, а син тим часом вилив на поліцейську воду". Потім чоловік ще й за лопату схопився, та, коли її відібрали, побіг до хати, де був ніж. 

Зрештою, хлопчика таки забрали й помістили до службового автомобіля, однак агресивна бабуся через відкрите водійське вікно однією рукою схопила кермо, а іншою - вдарила поліцейську в обличчя.

Завершилася справа визнанням жінки винною у правопорушенні, передбаченому частиною 2 статті 345 КК України та призначенням їй двох років обмеження волі, із випробувальним строком 1,5 року.
 
Поділитись

Новини по темі: