19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Стартувала реконструкція майдану Мистецькі ворота: що планують зробити та яким буде сквер. ФОТО

Стартувала реконструкція майдану Мистецькі ворота: що планують зробити та яким буде сквер. ФОТО

  • 12 листопада, 2021 8:53
  • 2
У Житомирі розпочали реконструкцію майдану Мистецькі ворота, який розташований у привокзальній частині міста. Територію огороджено парканом і зараз там проводяться демонтажні роботи.

Що саме там планують зробити та який вигляд матиме майдан, розповіла в коментарі Житомир інфо головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.
 

«З самого початку перед планування проектування ми викладали проєкт на спільне обговорення, спочатку концепцію в трьох видах показували депутатам. Потім проєкт розміщували в соціальних мережах, хотіли почути думку усіх житомирян, яка концепція їм сподобалася. Тому, був задум створити подвір’я. Вхідна брама була побудована в стилі Сталінського ампіру, і щоб усе це підкреслити ми вирішили залишити всередині невеликий фонтанчик, адже з самого початку там було велике озеро з фонтаном та будинком, куди прилітали лебеді і люди їх годували. Тому ми передбачили невеликий фонтан та скульптури, розширили основну алею, з боку зробили місця для сидінь, додали клумби та цікаве геометричне озеленення, яке чудово підійде до цього стилю. Лавки також хочемо виконати в цьому стилі з кованими елементами, з деревом, білого кольору, щоб це було ошатно. Мешканці акцентували увагу, щоб ми не ставили ніяких сцен, щоб це було більш для спокійного відпочинку», — розповідає головна архітекторка Житомира Ольга Бронштейн.


Ольга Бронштейн переконана, оновлений майдан буде привертати увагу не лише житомирян, а й туристів.

Тендер на реконструкцію майдану виграло ТОВ «УК «Комфорт-Буд». Загальна вартість реконструкції 6 млн 991 тис. грн.















Фото: Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

UNCLE
13 листопада, 2021 14:12:07

Очередной дерибан уже рядом детскую спортивную площадку построили

UNCLE
13 листопада, 2021 14:15:08

С покрытием