20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Культура
  • Реставрацію театрів та будинку Корольова профінансують з держбюджету. Музей космонавтики не потрапив до програми

Реставрацію театрів та будинку Корольова профінансують з держбюджету. Музей космонавтики не потрапив до програми

  • 22 жовтня, 2021 13:55
Міністерство культури та інформполітики заявило, що в бюджеті знайшли фінансування для відновлення ще 26 пам’яток, що перебувають у комунальній власності, в межах програми "Велика реставрація".
 

"Виділення субвенцій для комунальних закладів – крок вперед. Адже "Велика Реставрація" – це про об’єкти по всій Україні. Деякі з культурних пам’яток перебувають саме в комунальній формі власності, але від цього їх цінність ніяк не зменшується. Як і потреба в ремонтно-реставраційних роботах", – сказав міністр Олександр Ткаченко.


Міністр також опублікував у своєму дописі перелік 26 пам’яток, на реставрацію яких виділять фінансування з держбюджету. 

У списку, зокрема, є Житомирський академічний обласний театр ляльок; Житомирський академічний український музично-драматичний театр імені Івана Кочерги; Меморіальний будинок-музей академіка С.П. Корольова.

Національний музей космонавтики не потрапив до програми "Велика реставрація".

Нагадаємо, департамент регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації вже оголосив тендери на ремонтно-реставраційні роботи будівлі театру ляльок, будівлі Житомирського академічного українського музично-драматичного театру імені І. Кочерги та будинку-музею Сергія Корольова.
Поділитись

Новини по темі: