28 березня, 2024
Ми в соцмережах

Осінні канікули в школах можуть розпочатися на тиждень раніше

  • 13 жовтня, 2021 10:03
Національна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій пропонує Міністерству освіти і науки розіслати рекомендований лист для того, щоб перенести початок канікул з 25 жовтня на 18 жовтня.

Про це сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю "Радіо Свобода"

Ляшко пояснює, що це дозволить "стримати активний епідпроцес", який зараз фіксується в Україні. Проте міністр наразі не готовий відповісти, скільки триватимуть осінні канікули.
 

"Ми зараз говоримо про те, щоб наблизити канікули, а надалі будемо дивитися залежно від епідситуації. Або рекомендуватимемо подовжити, якщо буде позитивна динаміка, або будемо ухвалювати інші рішення. Все залежатиме від ситуації, яку будемо фіксувати… Питання в тому, що навчальний процес пов’язаний зі збільшеною кількістю контактів серед дорослого населення", - сказав міністр охорони здоров’я України.


Нагадаємо, Житомирська область за показниками захворюваності на COVID-19 знаходиться в "помаранчевій" зоні епідемічної небезпеки. Наразі дошкільні навчальні заклади та 1-4 класи шкіл працюють у звичайному форматі, проте інші заклади освіти можуть працювати лише у разі наявності 80% вакцинованого хоча б одною дозою персоналу. В іншому випадку заклад освіти працює у дистанційному форматі.
Поділитись

Новини по темі: