19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Річка Путятинка забруднена стічними водами. Це могло спричинити мор риби в Тетереві

Річка Путятинка забруднена стічними водами. Це могло спричинити мор риби в Тетереві

  • 29 вересня, 2021 17:27
Державна екологічна інспекція Поліського округу провела лабораторні дослідження проб води з річки Тетерів в місці загибелі риби та з річки Путятинка. У воді виявили перевищення гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин.
 

"Готові лабораторні дослідження, в яких виявлено перевищення ГДК (гранично-допустимих концентрацій) забруднюючих речовин, які характеризують потрапляння в річку Путятинка неочищених стічних вод, а саме: азоту амонійного – в 10 раз; фосфатів – в 2,5 рази; хімічного споживання кисню – в 11 раз; біохімічне споживання кисню – в 20 раз; заліза – в 8,5 рази; завислих речовин – в 12 раз", – інформує екологічна інспекція.


Фахівці зазначають, що дані перевищення погіршили якість води в річці Тетерів, що і можливо спричинило загибель водних живих ресурсів в районі греблі Паперової фабрики.

"Матеріали по даному факту скеровані до Житомирської обласної прокуратури для відкриття кримінального провадження за ст. 242 ККУ", – додала Державна екологічна інспекція Поліського округу.

Нагадаємо, що 24 вересня стало відомо про зупинення перекачування нечистот з двох КНС КП "Житомирводоканал". На місці події працювали державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу, які зафіксували загибель водних живих ресурсів в районі греблі Паперової фабрики на річці Тетерів, здійснили підрахунок загиблої риби який становить понад 1000 особин. Збитки, заподіяні рибному господарству, становлять 668 тис. 960 грн.
Поділитись

Новини по темі: