26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Критична екологічна ситуація: облрада закликає Сухомлина покарати винних в забрудненні Тетерева

Критична екологічна ситуація: облрада закликає Сухомлина покарати винних в забрудненні Тетерева

  • 28 вересня, 2021 13:30
  • 1
В Житомирській обласній раді стурбовані ситуацією із забрудненням стоками Тетерева та інших річок. Питання критичної екологічної ситуації обговорили під час засідання постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

Участь у засіданні взяли перший заступник голови обласної ради Олег Дзюбенко, заступник голови ОДА Віктор Градівський та т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу Євген Медведовський.

За даними Державної екологічної інспекції Поліського округу, за останні 2 місяці комунальне підприємство "Житомирводоканал" вже вп’яте забруднює водні об’єкти Житомирщини. 
 

"Фіксувати порушення почали з 27.06.2021 року. За фактами забруднення водних об’єктів на КП "Житомирводоканал" було відкрите кримінальне провадження. Держекоінспекція наполягатиме на перекваліфікуванні злочину за ч. 2 ст. 242 Кримінального кодексу, щоб забезпечити більш суворе покарання для підприємства з огляду на систематичність порушень", - зазначив Євген Медведовський, т.в.о. начальника Державної екологічної інспекції Поліського округу.


Він додав, що скиди нечистот призвели до забруднення земельної ділянки, забруднення води та масової загибелі водних ресурсів.



Відтак, члени комісії звернулись до міського голови Житомира з вимогою негайного прийняття кадрових рішень стосовно керівництва КП "Житомирводоканал".
 

"Члени постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів одноголосно проголосували за звернення до Житомирського міського голови щодо негайного прийняття кадрових рішень на КП "Житомирводоканал" Житомирської міської ради, а також за звернення до правоохоронних органів щодо проведення слідчих дій", - повідомили в облраді.


Як повідомляв "Журнал Житомира", 18 вересня на ГКНС сталася аварійна ситуація, внаслідок якої неочищені стічні води почали потрапляти в річку Тетерів. 24 вересня голова Державної екологічної інспекції України заявив, що неочищені стічні води потрапили в Кам'янку.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Іван Комаровський
28 вересня, 2021 14:57:18

Тут потрібне не тільки питання кадрових рішень, а ще й фінансування з держ бюджету на оновлення обладнання. За це ж не голосували?