19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирський суд продовжує розгляд справи про масовий розстріл: Захаренка лишили під вартою ще на 60 днів

Житомирський суд продовжує розгляд справи про масовий розстріл: Захаренка лишили під вартою ще на 60 днів

  • 28 вересня, 2021 8:32
27 вересня в Корольовському районному суді проходило чергове засідання у справі стрілка з Попільнянщини, на якому підсудному Анатолію Захаренку мали переобрати запобіжний захід. 

Захаренко заявив про чергову зміну свого адвоката, бо попередні захисники, за його словами, співпрацювали з прокуратурою, інформує "Суспільне".

Судове засідання, котре було призначене на 16:00, почалося із запізненням майже на годину. Близько 17:00 до зали привели підсудного. 

Прокурор заявив клопотання про продовження підсудному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адвокат Анатолія Захаренка просив домашній арешт через погіршення стану здоров'я свого підзахисного.

Захаренко теж виступив проти тримання його під вартою, сказавши, що він потребує оперативного втручання, а через те, що його тримають під вартою, його не можуть доставити до лікарні.

Судді підтримали клопотання прокурора і прийняли рішення лишити підсудного під вартою ще на 60 днів.

Потерпілі та їхній представник не з'явилися на засідання суду, тому розгляд справи по суті перенесли на одинадцяту годину ранку 9 листопада. Також розгляд по суті перенесли, бо зі справою має ознайомитися новий адвокат підсудного Андрій Шкварко.
 
 

Передісторія


На Житомирщині у ніч проти 22 травня 2020 року чоловік з рушниці розстріляв компанію друзів, яка приїхала до нього на відпочинок.

За фактом масового вбивства затримали 58-річного Анатолія Захаренка. Йому оголосили підозру в умисному вбивстві.

Всі загиблі – або ветерани війни, або чинні військовослужбовці Нацгвардії.

За час слідства у справі провели понад дві сотні експертиз. За результатами психіатричного обстеження Захаренка визнали осудним. Анатолію Захаренку загрожує довічне ув'язнення.

Вадим Федюнін, який вижив під час стрілянини в Новоселиці, на суді розповів свою версію подій.

В травні 2021-го Анатолій Захаренко вперше виступив на суді
Поділитись

Новини по темі: