24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирщина з 23 вересня переходить у «жовту» зону карантину. Що заборонять?

  • 21 вересня, 2021 13:33
З четверга, 23 вересня, на всій території України буде встановлено "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Відповідне рішення схвалила Державна комісія ТЕБ та НС, повідомляється на Урядовому порталі.

"Обмеження не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни", — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
 

Заборони "жовтої" зони:

 
  • робота шкіл, ВНЗ та інших навчальних закладів в звичайному форматі, якщо менш ніж 80% працівників установи мають "жовті" або "зелені" COVID-сертифікати — заклад має перейти на дистанційне навчання;
  • проведення масових заходів за участю понад 1 людину на 4 кв. м. площі будівлі або території;
  • заповненість кінозалів і залів інших установ культури більш ніж на 50% місць;
  • заповненість спортзалів і фітнес-центрів більш ніж 1 людина на 10 кв. метрів;
  • заповненість басейнів — більше, ніж чотири людини на одній доріжці для індивідуальних занять або шість осіб для груп;
  • розміщення відвідувачів в закладах громадського харчування на відстані менше 1,5 метра за сусідніми столиками і більше чотирьох осіб за столом (без урахування дітей до 18 років);
  • проведення у навчальних закладах масових заходів (вистав, свят, концертів) за участю учнів більш ніж з однієї групи (класу) і в присутності глядачів (відвідувачів).


Винятки: більшість цих обмежень не застосовуються, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менш ніж 80% організаторів масових заходів (або працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів) матимуть "жовтий" або "зелений" COVID-сертифікати.

Також залишаються обов'язковими-носіння масок в закладах і громадському транспорті, а також дотримання дистанції в 1,5 метра.

Інфографіка: Громадське
Поділитись

Новини по темі: