25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області підрядник вкрав на ремонті доріг майже мільйон гривень

У Житомирській області підрядник вкрав на ремонті доріг майже мільйон гривень

  • 16 вересня, 2021 10:21
У Житомирській області поліцейські викрили розтрату бюджетних коштів під час ремонту доріг. Встановлено, що підряднику переплатили майже мільйон гривень.

"У 2018 році проводилися грейдування та ремонти вуличних доріг у селах Харитонівці, Мамрині, Рудні та Смолівці. Їх результати оформлялись відповідними актами та довідками. Однак призначені слідчими та проведені експертами будівельно-технічні експертизи засвідчили значне завищення обсягів фактично виконаних робіт та витрат на них", - інформує поліція Житомирської області.

У 8 випадках йдеться про внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, що й призвело до безпідставних виплат на рахунки підприємства-підрядника 958 524 гривні.

Наразі слідчі повідомили 62-річного чоловіка про те, що він обґрунтовано підозрюється у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.  5  ст. 191 Кримінального кодексу України.

Розслідування триває. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.
Поділитись

Новини по темі: