16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Убив житомирянку з дитиною і підпалив квартиру: поліція повідомила про затримання підозрюваного. ФОТО

Убив житомирянку з дитиною і підпалив квартиру: поліція повідомила про затримання підозрюваного. ФОТО

  • 6 вересня, 2021 9:54
4 вересня у Житомирі після ліквідації пожежі у квартирі виявили тіла 36-річної жінки та її дитини – 13-річної дівчинки. На тілах були ознаки насильницької смерті.

Інцидент стався в 5-поверхівці на вулиці Степана Бандери. Правоохоронці кинули всі сили за затримання підозрюваного у подвійному вбивстві, замаскованому під пожежу.

Під час початкового розслідування правоохоронці з’ясували, що він втік із місця події на автомобілі, що належав загиблій жінці. Крім того, з підпаленої квартири зникли золоті ювелірні вироби. 


 

Розшукували автомобіль 40 екіпажів поліцейських


За допомогою записів камер відеоспостереження поліцейські оперативно відслідкували напрямок руху авто.
 

"До комплексу оперативних, у тому числі негласних, слідчо-розшукових заходів були задіяні максимальна кількість працівників різних підрозділів поліції регіону. Працювали оперативники кримінальної поліції, кінологи зі службовими собаками. На перехоплення розшукуваного автомобіля були задіяні до 40 екіпажів нарядів поліцейських швидкого реагування. Також для затримання вказаної особи ми залучили бійців КОРДу та роти поліції особливого призначення. Загалом до 200 поліцейських у цей день комплексно відпрацьовували територію Житомирщини", – розповів т. в. о. начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор.


До спецоперації залучили правоохоронців із Вінниччини й Київщини, які перекрили можливість виїзду розшукуваного за межі області.
 

Затримали в Ружинській громаді


Підозрюваного, 22-річного житомирянина, затримали на світанку 5 вересня на території Ружинської громади. У нього вилучили беззаперечні докази його причетності до скоєння злочину. До того ж він сам визнав свою вину.

Попередньо, чоловік був знайомий із загиблою жінкою, а до вбивства матері й дитини вдався задля заволодіння їхнім майном. Позбавлення життя двох людей він намагався приховати за пожежею.

Фото: поліція
 

Загрожує довічне


Нині вирішується питання про оголошення чоловіку підозри у вчиненні злочину, передбаченого п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох або більше осіб; малолітньої дитини) Кримінального кодексу України. Після проведення необхідних процесуальних дій вирішуватиметься питання обрання йому запобіжного заходу.

За чинним законодавством чоловікові може загрожувати покарання аж до довічного ув'язнення.
Поділитись

Новини по темі: