19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Понад 200 учнів гімназії №23 проведуть навчальний рік в іншій школі. ВІДЕО

Понад 200 учнів гімназії №23 проведуть навчальний рік в іншій школі. ВІДЕО

  • 27 серпня, 2021 9:05
У Житомирі 230 учнів гімназії №23 першого вересня підуть до школи №33. Мова йде про учнів перших та четвертих класів. Все через те, що два місяці тому розпочали реконструкцію старого корпусу гімназії, де й навчалася молодша школа.

Всі діти навчатимуться у першу зміну, інформує "Суспільне".
 

"Там у минулому навчальному році завершили навчання учні третіх класів, вони перейшли до четвертого і там залишаються – це три четвертих класи, – розповідає Ігор Баранов. – Туди ж підуть і першокласники, відповідно п'ять перших класів навчатимуться там. Графік організовано, ніяких накладок немає. Навчання сплановане, розклад дзвінків і розклад занять вже є".


Реконструкція старого корпусу гімназії розпочалася два місяці тому. За цей час компанія-підрядник провела демонтажні роботи, підсилила вікна та фундамент. Нині працюють над облаштуванням покрівлі та внутрішніми роботами безпосередньо у приміщенні.
 

"За строками ми встигаємо, – каже майстриня будівництва Ольга Зубар. – Ми провели більшу частину демонтажних робіт, зараз демонтуємо покрівлю, маємо всі матеріали для її облаштування. Зробили демонтаж вікон, підсилення віконних арок, також підсилили фундамент будівлі. Нині тривають оздоблювальні роботи – в терміни ми вкладаємося".


Здати приміщення в експлуатацію, відповідно до проєкту, мають до серпня наступного року. 
 
 


Передісторія


На початку 2019 року в старому корпусі Житомирської гуманітарної гімназії №23 частково обвалилася стеля. Дві сотні першачків було переведено з аварійного приміщення до інших корпусів школи та в приміщенні Житомирського державного університету імені Івана Франка. Пізніше було прийнято рішення не реконструювати старе приміщення, якому вже майже 100 років, а збудувати повністю новий шкільний корпус

7 лютого 2020 року на сесії міської ради повернулись до ідеї реконструкції старого корпусу гуманітарної гімназії №23 і виділили 100 тис. грн на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Для початку ремонту перекриття будівлі старого корпусу гімназії №23 збиралися виділити 1,5 млн грн. А поки частину учнів перевели в корпус на В. Бердичівській. Батьки дітей виступали проти такого рішення.

У вересні 2020 року начальник управління капітального будівництва міськради озвучив приблизну вартість ремонту корпусу – 15 млн грн

У квітні 2021 року Управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на ремонтно-реставраційні роботи старого корпусу гуманітарної гімназії №23. Тендер виграла компанія "АртХаус". За ремонт їй заплатять 28,2 млн грн.
Поділитись

Новини по темі: