25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • Житомирський слід на параді на честь 30-річчя Незалежності України: фоторепортаж

Житомирський слід на параді на честь 30-річчя Незалежності України: фоторепортаж

  • 25 серпня, 2021 8:39
В центрі Києва 24 серпня відбувся святковий Парад військ з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Хрещатиком пройшли механізовані колони та піші колони парадних розрахунків, з-поміж яких були і представники Житомирщини.

Зокрема, урочистою ходою крокувала центральною вулицею Києва колона Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова. 
 

"У строю йшли курсанти та курсантки, відмінники навчання, представники військових династій, учасники Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил. Парадний розрахунок очолив заступник начальника інституту полковник Андрій Хабчук", – повідомили в інституті.










Фото: ЖВІ ім. Корольова


Від Десантно-штурмових військ ЗС України, штаб яких базується в Житомирі, були залучені понад дві сотні військовослужбовців та більше двадцяти одиниць військової техніки. 

Очолював парадний розрахунок українського десанту – командувач ДШВ полковник Максим Миргородський.







Продовжився Парад прольотом авіаційної техніки Повітряних сил Збройних Сил України за участю 39-ї бригади тактичної авіації, що базується в Озерному. 





В небі над столицею також була техніка Сухопутних військ ЗСУ, Військо-Морських сил, Національної гвардії України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної прикордонної служби України, Національної поліції України, державного підприємства "Антонов" і держав-партнерів.

На Параді продемонстрували артилерійські системи, системи реактивного залпового вогню, протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати, зокрема вітчизняного виробництва, що перебувають на озброєнні української армії.

Хрещатиком проїхала механізована колона житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади.



 
На завершення в небі над Києвом відбувся демонстраційний проліт авіаційної техніки з димом синьо-жовтих кольорів. Весь парад можна переглянути за посиланням.

Фото: Генштаб
Поділитись

Новини по темі: