19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Рекет в стилі 90-х: озброєні кияни на «геліку» влаштували розбій в Житомирі

Рекет в стилі 90-х: озброєні кияни на «геліку» влаштували розбій в Житомирі

  • 6 серпня, 2021 11:56
5 серпня на околиці Житомира озброєні чоловіки, що приїхали зі столиці, напали на житомирянина і вимагали гроші. Про це "Журналу Житомира" повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Житомирської області.

"За словами потерпілого, 37-річного житомирянина, двоє раніше незнайомих йому чоловіків через третю особу призначили йому зустріч нібито з питань підприємницької діяльності. Розмова мала відбутись неподалік Митного термінала у с. Оліївці Житомирського району. Натомість незнайомці, погрожуючи пістолетом, накинулись на потерпілого з вимогою виплати значної суми коштів", – інформує поліція.

Чоловік, за попереднім діагнозом, отримав множинні забої та садна, кілька переломів та закриту черепно-мозкову травму і нині перебуває на стаціонарному лікуванні. Нападники з місця події утекли.
 

"У ході першочергових заходів ми встановили, що вони сіли в автомобіль Mercedes Gelandewagen і вирушили у напрямку столиці. При цьому чоловіки відразу змінили державні номерні знаки на транспортному засобі", - розповів начальник відділу поліції №1 Житомирського РУП Володимир Богатков.


Mercedes разом з водієм та пасажиром поліцейські затримали у районі Софіївської Борщагівки.
 

"Наразі обидва чоловіки, 38-ми та 31-річні жителі столиці, затримані у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Транспортний засіб вилучений та доставлений у Житомир", - сказав Володимир Богатков. 


Досудове розслідування проводиться за ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.
Поділитись

Новини по темі: