20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • В Збройних силах України новий головнокомандувач. Він родом з Житомирської області

В Збройних силах України новий головнокомандувач. Він родом з Житомирської області

  • 28 липня, 2021 8:21
Президент Володимир Зеленський звільнив головнокомандувача Збройних сил Руслана Хомчака. Про це під час брифінгу повідомив прессекретар президента Сергій Никифоров.
 

"З посади йде головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак. Це рішення президента. Володимир Зеленський не сумнівається у патріотизмі, вірності присязі, фаховості Хомчака, але президент хоче бачити синергію між Міноборони та ЗСУ. Так ось, синергії, на жаль не бачимо, бачимо, навпаки, конфлікти", – зазначив Никифоров.


Руслан Хомчак

Президент призначив на посаду головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, який донині обіймав посаду командувача оперативного командування "Північ".
 

"Руслан Хомчак переходить на посаду першого заступника секретаря РНБО, відповідно, з цієї посади йде чинний заступник Михайло Коваль", – додав прессекретар.


Укази про звільнення Хомчака із чинної посади та призначення на його місце Залужного вже оприлюднені на сайті Офісу президента.
 

Що відомо про Залужного


Валерій Залужний народився у 1973 році у місті Новоград-Волинський на Житомирщині. Він навчався на загальновійськовому факультеті Одеського вищого об’єднаного командного училища, яке закінчив у 1997 році. У 2005 році Залужний вступив до Національної академії оборони України, навчання у якій закінчив у 2007 році.
 

Валерій Залужний

Після закінчення навчання він був призначений на посаду начальника штабу – першого заступника командира 24-ї окремої механізованої бригади у Яворові Львівської області. У 2009-2012 роках Залужний був командиром 51-ї окремої механізованої бригади, а наприкінці 2019 року став командувачем Оперативного командування "Північ".
Поділитись

Новини по темі: