29 березня, 2024
Ми в соцмережах

У слідчому ізоляторі Житомира невідомі вбили ув’язненого

  • 22 липня, 2021 20:33
Житомирською обласною прокуратурою, за результатами перевірки факту смерті ув’язненого у слідчому ізоляторі виправної колонії, що у місті Житомирі, відповідно до висновку судово-медичного експерта (від 19.07.2021), встановлено, що причиною смерті стала тупа травма грудної клітки, множинні переломи ребер з ушкодженням легень, шок тощо.

Разом з тим, фельдшером міської медчастини філії «Центру охорони здоров’я ДКВС України» в області 18.07.2021, у день трагічної події, констатовано смерть цього ув’язненого з попереднім діагнозом – гостра сердечна недостатність.

Виходячи з виявлених перевіркою обставин, Житомирською окружною прокуратурою внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України.

Крім цього, окружною прокуратурою розпочато ще два кримінальних провадження, а саме, за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медпрацівниками міської медчастини філії держустанови «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в області та за фактом неналежного виконання службовими особами Житомирської установи виконання покарань своїх службових обов'язків щодо забезпечення належної охорони та нагляду за ув’язненими (відповідно, ч. 1 ст. 140 та ч. 2 ст. 367 КК України).

Наразі матеріали проваджень об’єднані в одне провадження, яке скероване до Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Житомир) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, для проведення досудового розслідування.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Пресслужба Житомирської обласної прокуратури
Поділитись

Новини по темі: