19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області стадо худоби допомогло поліції затримати п'яного водія-втікача. ВІДЕО

У Житомирській області стадо худоби допомогло поліції затримати п'яного водія-втікача. ВІДЕО

  • 16 липня, 2021 15:13
15 липня у місті Новоград-Волинський поліцейські влаштували гонитву за п'яним водієм. Чоловік намагався втекти та навмисне створював аварійні ситуації, урешті спровокував ДТП зі службовою автівкою та поїхав з місця її вчинення. Як стало відомо «Журналу Житомира», зупинили втікача у сусідній громаді з допомогою корів.
 

"До Новоград-Волинського районного відділу поліції надійшло повідомлення про нетверезого водія за кермом автомобіля Mercedes Vito у місті. Для перевірки цих відомостей за вказаною заявником адресою виїхали поліцейські сектору реагування. Мінівен був припаркований біля одного з торговельних закладів, а його водій знаходився зовні. Однак при появі правоохоронців керманич заскочив у салон і швидко поїхав геть, намагаючись зникнути з поля зору патрульних. Не відреагував він на увімкнені проблискові маячки на службовому Mitsubishi, звукові сигнали та звернення правоохоронців, які слідували за ним, про необхідність зупинки транспортного засобу", – повідомляють правоохоронці.


Зазначається, що чоловік створював небезпечні ситуації для інших учасників руху і всіляко провокував ДТП із переслідувачами.  
 

"На одній з вулиць міста водій мінівена різко загальмував – і тільки моментальна реакція поліцейських і їх умілі дії допомогли уникнути травмування учасників погоні у результаті зіткнення автомобілів. Але навіть дорожньо-транспортна пригода не зупинила зухвальця, він хутко поїхав з місця її вчинення", – інформує поліція.


Поліцейські передали інформацію про втікача колегам Баранівського відділення поліції, адже неадекватний керманич виїхав на територію їх обслуговування. Врешті мінівену довелося зупинитися: у с. Рогачеві шлях йому перегородила череда домашньої худоби, а наряди патрульних блокували його подальший рух.
 

 Встановлено, що за кермом автівки перебував 41-річний житель с. Красилівка з явними зовнішніми ознаками алкогольного сп’яніння. У медзакладі, куди доставили чоловіка, лікарі зафіксували його нетверезий стан (3,11 проміле).
 

"Цього ж водія нетверезим наші працівники уже зупиняли у січні та квітні поточного року. Тоді оформлювались відповідні адміністративні матеріали. У першому випадку чоловік апелював до суду і йому вдалося уникнути відповідальності. Учора, 15 липня, суд виніс рішення за другим задокументованим нами випадком, призначивши йому покарання у вигляді штрафу та позбавлення права керування. Однак ця судова постанова ще не набрала законної сили", – розповів начальник Новоград-Волинського райвідділу поліції Андрій Гнатенко.


Поліцейські оформили нові матеріали одразу за кількома статтями Кодексу України про адмінправопорушення.

"Ч. 1 ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів…), ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського…)", – інформує ГУНП.

Автомобіль правопорушника вилучений. Покарання за вказані протиправні діяння для чоловіка визначить суд.
Поділитись

Новини по темі: