2 травня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Рекреаційний довгобуд: коли нарешті закінчать реконструкцію житомирської набережної

Рекреаційний довгобуд: коли нарешті закінчать реконструкцію житомирської набережної

  • 15 липня, 2021 12:52
У Житомирі до кінця серпня мають завершити ремонт набережної. Днями в міському парку культури та відпочинку провели виїзне засідання бюджетної депутатської комісії. 

На засідання запросили представників підрядника, головну архітекторку міста та технічний нагляд, інформує "Суспільне".

Говорили про складнощі, які виникали в процесі реконструкції, а також з'ясовували, чи вкладається підрядник у графік виконання робіт.

Представниця підрядника Олена Розенблат каже, що зараз роботи на завершальному етапі, хоча в процесі довелося стикнутися зі складнощами.
 

"Наприклад, ось тут – скеля, класти трубу протяжністю 800 метрів – це нереально, тому довелося шукати нові можливості", – розповіла Олена Розенблат.


На уточнююче питання членів комісії про те, чи був проєкт слабким, Олена Розенблат відповіла, що технічна частина була "сира".

У відповідь головна архітекторка міста Ольга Бронштейн сказала, що у цій ситуації проєктувальники розробляли проєкт згідно технічних умов, виданих "Житомирводоканалом".
 

На об'єкті працює технічний та авторський нагляд. Представник технагляду каже, що на всі зауваження підрядник реагує і виправляє недоліки.
 

"Ось переукладають плитку, бо вона була не зовсім якісно покладена. Є ще місця, де її потрібно поправити, тому що об’єктивно є зауваження. Але є зауваження – їх усувають. Це будівництво, і тут питання є завжди. Немає такого будівництва, де б не було питань", – розповів представник технагляду Віктор Голик.


Загальна вартість виконання робіт – 32 мільйони гривень.
 

"Кінцеві терміни по графіку виконання робіт, наданому підрядною організацією, – до кінця серпня. В принципі, так і планується. Зараз роботи вже на завершальному етапі. Залишилося встановлення каналізаційної системи і підключення зовнішніх мережводопостачання. Я думаю, за цей місяць всі роботи будуть виконані", – поінформував очільник міського управління капітального будівництва В'ячеслав Глазунов.


Передісторія


Масштабна реконструкція набережної розпочалася в березні 2019 року. Підрядником є ДП "Фаворит ОПТ".

На реконструкцію набережної уздовж річки Тетерів Європейський Союз виділив Житомиру 12 млн гривень.

Роботи на об'єкті повинні були завершити ще в 2020 році.
Поділитись

Новини по темі: