29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Влада
  • Аваков подав у відставку: хто займе його крісло в МВС

Аваков подав у відставку: хто займе його крісло в МВС

  • 14 липня, 2021 8:32
У вівторок, 13 липня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков подав у відставку. Заяву про звільнення, яку він написав, опублікувало МВС на своєму сайті.

"Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю", - йдеться в повідомленні.



На посаді Арсен Аваков керував силовим блоком, що відповідає за правопорядок, безпеку на дорогах, охорону кордону та виконує завдання в зоні бойових дій.

На його керівництво припала масштабна реформа патрульної поліції в Україні. Проте згодом оглядачі стали говорити про її провал.

Він очолював міністерство понад сім років - від кінця лютого 2014 року. Або навіть, як підрахував заступник міністра Антон Геращенко, 2 694 дні.

Очікується, що голосування за відставку Арсена Авакова має відбутися у четвер, 15 липня.
 

Хто замінить Авакова


За інформацією BBC Україна, президент Зеленський запропонував Дениса Монастирського як кандидата на посаду міністра внутрішніх справ. Нині він є депутатом від "Слуги народу" і очолює парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності.

"Фракція підтримала пропозицію аплодисментами", - написав у Telegram депутат від "Слуги народу" Олександр Качура.

Депутат також повідомив, що у сесійній залі кандидатуру нового міністра можуть розглянути у п'ятницю, 16 липня.

Сам Денис Монастирський повідомив, що президент озвучив свою пропозицію очолити МВС у вівторок зранку, і погодитися на неї стало "найважчим рішенням у житті". Він також заявив, що усвідомлює, "на яку жертву іде", погоджуючись на цю посаду.

Крім того, раніше називали кандидатури ще одного депутата від "Слуги народу" і голову підкомітету з питань кримінального законодавства та протидії злочинності Олександра Бакумова, а також секретаря РНБО Олексія Данілова.
Поділитись

Новини по темі: