25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Без зайвих довідок та папірців: житомиряни зможуть змінити прописку онлайн

Без зайвих довідок та папірців: житомиряни зможуть змінити прописку онлайн

  • 8 липня, 2021 8:35
Незабаром житомиряни зможуть змінити свою реєстрацію місця проживання за декілька хвилин на порталі Дія. Про це «Журналу Житомира» повідомила пресслужба міської ради.
 
Проєкт у тестовому режимі наразі впроваджується в Києві, Харкові, Вінниці, Луцьку, Рівному, Кривому Розі, Маріуполі. Ці міста нададуть свої пропозиції Міністерству цифрової трансформації. Планується таку послугу запустити на всій території України. 
 
Потрібно буде зайти на портал Дія, з-поміж усіх послуг обрати зміну реєстрації місця проживання й заповнити заяву. Власник житла має підтвердити запит і дати дозвіл на реєстрацію місця проживання в житлі, яке внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно. Інформація про нове місце проживання автоматично з'явиться в реєстрі територіальної громади, зняття з попереднього місця реєстрації також відбуватиметься одночасно.  
 
«Право власності на майно має бути внесено в  Державний реєстр речових прав на нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно … Ми часто стикаємося з тим, що документи про право власності застарілі та інформація про них відсутня в Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», – розповіла начальниця управління ведення реєстру територіальної громади міської ради Ірина Ярош.
 
Нагадаємо, з травня цього року прийом громадян з питань реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичних осіб у місті Житомирі здійснюється в приміщенні «Прозорого офісу» (площа Польова, 8, кабінет № 109).
Поділитись

Новини по темі: