26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вимагав величезний «відкат»: у Житомирі затримали посадовця комунального підприємства

Вимагав величезний «відкат»: у Житомирі затримали посадовця комунального підприємства

  • 29 червня, 2021 8:53
У Житомирі на хабарі 350 тис. гривень затримали директора комунального підприємства. Про це повідомляє обласна прокуратура. Зазначається, що такий "відкат" мали заплатити посадовцю за швидке заключення договору про поставку товару та проведення розрахунків.
 

"За даними слідства, директор одного з комунальних підприємств висловив представнику товариства, яке поставило обладнання на загальну суму майже 4 млн грн, вимогу надати неправомірну вигоду у виді так званого "відкату", на загальну суму 350 тис. грн за швидке та безперешкодне перерахування бюджетних коштів за договором", – інформує прокуратура.


У березні посадовець отримав 175 тис. гривень. Днями правоохоронці зафіксували отримання другої частини хабара.

Фото: поліція

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, зокрема, обшуки за місцем проживання та роботи фігуранта справи. Справа розслідується за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.
 

Підозрюють посадовця водоканалу


У соцмережах повідомляють, що мова йде про посадовця КП "Житомирводоканал". За інформацією Telegram-каналу ТЖ, на хабарі спімайли директора будівництва водоканалу Олександра Гаврилова.

Поділитись

Новини по темі: