29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Підприємство на Житомирщині захопило земельну ділянку, щоб вирощувати с/г культури

  • 25 червня, 2021 14:32
У Житомирській області підприємство самовільно зайняло земельні ділянки прибережно-захисної смуги річки Случ та вирощувало там сільськогосподарські культури. Про це інформує ГУ Нацполіції Житомирської області.

"Викриття та документування кримінального правопорушення проводилося спільно з працівниками УСБУ області та під процесуальним керівництвом Новоград-Волинської окружної прокуратури. У ході досудового розслідування встановлено, що підприємство орендувало землі для вирощування сільськогосподарських культур поблизу річки, однак виділеною територією не обмежилось", – повідомляє поліція.

Правоохоронці з’ясували, що дирекція підприємства самостійно зайняла земельні ділянки водного фонду загальною площею 10,3648 га на території с. Вербівка Чижівської ОТГ. 
 

"Ці землі розорювали, засівали та на них вирощували сільськогосподарські культури. Відповідно до чинного законодавства у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється розорювання земель (крім підготовки ґрунту для залуження і залісення), а також садівництво та городництво, зберігання та застосовування пестицидів та добрив", – пояснюють правоохоронці.


За таких обставин слідчі Новоград-Волинського райвідділу оголосили про підозру заступнику директора підприємства, 45-річному жителю Рівненської області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України. Нині триває подальше досудове розслідування.

Чинним законодавством такі протиправні дії караються обмеженням волі на строк від 2 до 4 років або позбавленням волі на строк до 2 років.
Поділитись

Новини по темі: