19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Житомирян запрошують у водонапірну вежу: обіцяють екскурсії та виступи музикантів

Житомирян запрошують у водонапірну вежу: обіцяють екскурсії та виступи музикантів

  • 24 червня, 2021 10:18
26 червня у Житомирі відбудеться культурно-пізнавальна акція «Фестиваль веж». Акція реалізується за сприяння гранту для обдарованої молоді міської ради, а також в рамках урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста-2021».

Як пояснили в міській раді, основна мета акції – це збереження культурно-історичної спадщини Житомира та створення тимчасового культурного середовища, сучасного публічного і туристично привабливого громадського простору на базі пам’ятки архітектури.
 

«Вежа – унікальний об’єкт для Житомира. Нині її простір не використовується і потребує реставрації, другого дихання. Під час акції через інформаційну фотовиставку будуть продемонстровані реальні приклади використання/пристосування просторів веж, зокрема, і водонапірних у світі та в Україні, – розповідають авторки проекту «Фестиваль веж», житомирянки Аліна Кундіч та Інга Якименко. – Крім цього, під час акції відбудуться виступи дітей і молодих музикантів Житомира. Також в рамках акції відвідувачі створять книгу відгуків і пропозицій щодо використання простору Водонапірної вежі Житомира. Далі ми плануємо передати її міському голові та депутатам».




26 червня під час відкриття фестивалю о 14:00 та упродовж наступної години (до 15:15) в середині житомирської вежі відвідувачі зможуть переглянути інформаційну фотовиставку і насолодитись виступами музикантів та співаків, які є лауреатами всеукраїнських та міжнародних конкурсів:
 
  • Аніти Ципоренко (саксофон), вихованки Музичної школи імені Б. М. Лятошинського Житомирської міської ради;
  • Наталії Зубаревої та Ангеліни Ріхтер, котрі виконають незабутні пісенні композиції;
  • Ксенії Данилюк (скрипка), Дар’ї Книжник (флейта), Ігоря Ненашева (віолончель), Поліни Хайрутдінової (флейта), Олега Шелеста (кларнет), котрі також є студентами Житомирського музичного фахового коледжу імені В. С. Косенка.

Усі, хто не зможе потрапити на відкриття, має можливість побачити вежу в середині й в інші дні.

Поділитись

Новини по темі: