25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Тротуари в центрі Житомира ремонтуватиме фірма, що фігурує у справі про привласнення бюджетних коштів

Тротуари в центрі Житомира ремонтуватиме фірма, що фігурує у справі про привласнення бюджетних коштів

  • 16 червня, 2021 17:55
Управління капітального будівництва Житомирської міської ради провело тендер на капітальний ремонт тротуарів по вулиці Театральній з облаштуванням скверу.

Як повідомляться на порталі ProZorro, очікувана вартість закупівлі становила 5,045 млн грн.

Участь у тендері взяло три фірми: ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит», ТОВ «Полісся Міськбуд» та ТОВ «АМУ-ГРУП».

Найдешевшу пропозицію (4,768 млн грн) ДП «Фаворит ОПТ» ЗАТ «Фаворит» відхилили, зокрема через те, що фірма не підтвердила у повному обсязі досвід виконання робіт, що свідчить про невідповідність кваліфікаційним критеріям.

У пропозиції ТОВ «Полісся Міськбуд» (5,019 млн грн) тендерний комітет знайшов невідповідності.

20 травня замовник опублікував вимогу про усунення усіх виявлених невідповідностей, яку було задоволено. Вже 11 червня було опубліковано намір укласти угоду з ТОВ «Полісся Міськбуд».



За інформацією видання Житомир інфо, Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому, у 2020 році здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні від 14 лютого 2020 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 5, ст. 27, ч. 3 ст. 191 КК України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем. У справі зазначається, що Управління капітального будівництва (далі - УКБ) Житомирської міської ради залучало підконтрольні йому фірми: ТОВ «УК “Комфорт-Буд”» та ТОВ «Полісся Міськбуд», директорами яких є товариші начальника управління. Зокрема, у 2019 році УКБ перерахувало ТОВ «Полісся Міськбуд» коштів в сумі 1 978 856 грн.
 

«Відповідно до інформації УСБ України у Житомирській області ОСОБА_1, начальник Управління капітального будівництва Житомирської міської ради діючи за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем і використовуючи надані повноваження та можливості, запровадив протиправний механізм, пов`язаний з привласненням та розтратою бюджетних коштів, що полягає у завищенні вартості будівельних робіт (завищення вартості будівельних матеріалів та включення у суму робіт суми «відкату») та отриманні сформованої таким чином «різниці» від підрядників, а також неофіційному залученні до виконання робіт своїх людей», - йдеться у матеріалах справи.


Скріншот / Житомир інфо

Встановлено, що сума «відкатів» від отриманих підрядниками коштів встановлена на рівні 5-7%, в окремих випадках сума розтрачених коштів на об`єкта будівництва перевищувала 50%.

1 червня 2020 року Хмельницький міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого Першого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань та надав дозвіл слідчим слідчої групи на проведення обшуку.

Станом на зараз, інформацію про завершення досудового розслідування та передачу цієї справи до суду у відкритих джерелах знайти не вдалося. Натомість зараз Корольовський райсуд Житомира розглядає справу відносно начальника УКБ В’ячеслава Глазунова щодо порушення законодавства про закупівлю. Наступне засідання суду у цій справі призначене на 29 червня 2021.

Скріншот / Житомир інфо
Поділитись

Новини по темі: