28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Нове покриття, освітлення і пам'ятник: у Житомирі оновлять один із скверів. ФОТО

Нове покриття, освітлення і пам'ятник: у Житомирі оновлять один із скверів. ФОТО

  • 31 березня, 2021 14:41
У центрі Житомира на перехресті вулиць Велика Бердичівська та Театральна оновлять сквер. Проектні роботи з реконструкції практично завершені.

Про це повідомляє сайт Freshnews з посиланням на головного архітектора Житомира Ольгу Бронштейн.

У сквері планують замінити асфальт, встановити ліхтарі, організувати лавки для сидіння, урни, а також озеленити територію.
 

"Майже завершена частина проекту скверу на розі вулиць Театральна / Велика Бердичівська. Проектом передбачено заміну існуючого покриття, освітлення території, місця для сидіння, урни, полив газонів, озеленення території. Яка саме скульптура там буде? Будемо оголошувати конкурс. Куб, що ми бачимо, вказує на місце, де буде встановлена ​​скульптура, так як на цей сквер дуже багато бажаючих встановити пам'ятник видатним людям, і щоб нікого не образити, будемо вирішувати разом з вами після пропозицій", – повідомила Ольга Бронштейн.


Нагадаємо, в сквері на розі вулиць Театральної та Великій Бердичівській раніше стояв бюст Карла Маркса. Він був знесений під час «Ленінопада» в лютому 2014 року. Пізніше в сквері пропонували встановити пам'ятник Степану Бандері.

Проект реконструкції






Поділитись

Новини по темі: