19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Підозрюваний у розстрілі сім'ї на Житомирщині виявився уродженцем РФ: нові подробиці

Підозрюваний у розстрілі сім'ї на Житомирщині виявився уродженцем РФ: нові подробиці

  • 15 червня, 2021 10:45
Підозрюваний у розстрілі сім'ї Міненко в Житомирській області є уродженцем Росії. Чоловік вів приховане життя і володів арсеналом зброї. Про це пише "Обозреватель", посилаючись на власні джерела.

Вони повідомляють, що у вбивстві підозрюють 58-річного Олександра Мальцева, який народився в Курській області РФ та довгий час жив на Лісовому масиві в Києві. Близько 10 років тому чоловік купив будинок в селі Вишневе в Житомирській області, яке розташоване за п'ять кілометрів від Грубського, де розстріляли з автомату Ірину та Сергія Міненків.

Місцеві жителі кажуть, що про чоловіка майже нічого не знають: "Він жив таємно, ні з ким не спілкувався. Не місцевий, будинок купив як дачу".
 

Підозрюваний у вбивстві Олександр Мальцев у залі суду / Обозреватель

Трагедія сталася вночі 8 червня. Стрілець відкрив вогонь через вікно: Сергій загинув від важких поранень на місці, його дружина Ірина померла наступного дня в реанімації Коростишівської центральної районної лікарні. Жінка так і не прийшла до тями.

Ірина з доньками / Facebook

У будинку вночі перебувала й 11-річна дочка сімейної пари. Дівчинку врятувало те, що в момент нападу вона спала в іншій кімнаті.

Автомат Калашникова, з якого стріляв Мальцев, кілька гранат, глушник і патрони були заховані на околиці села. Тайник під час розслідування знайшли поліцейські.



Як з'ясувало видання, на підозрюваного у вбивстві сімейної пари зареєстровано чотири одиниці зброї: газовий пістолет і три гладкоствольні рушниці. Де підозрюваний роздобув АК, зараз з'ясовують правоохоронці.

Причиною вбивства 47-річного Сергія та 38-річної Ірини стали боргові зобов'язання глави сім'ї. У прокуратурі Житомирської області розповіли, що йдеться про 23 тисячі доларів США – це близько 618 тис. грн. У будинку стрілка нібито знайшли розписки на цю суму.

Про те, як і коли познайомилися Олександр Мальцев і Сергій Міненко, поки невідомо. Але, за інформацією джерел, до 2014 року підозрюваний у вбивстві був зареєстрований у Києві приватним підприємцем, займався перевезеннями вантажів. А його жертвою був далекобійник, який їздив на заробітки за кордон. У день загибелі Міненко якраз мав їхати по документи, отримати візу.

Співробітники поліції Житомирської області розкрили злочин того ж дня. Тепер підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі. Зараз Мальцев перебуває під вартою.
Поділитись

Новини по темі: