26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліція затримала підозрюваного в розстрілі сім'ї у Житомирській області: стали відомі мотиви вбивства

Поліція затримала підозрюваного в розстрілі сім'ї у Житомирській області: стали відомі мотиви вбивства

  • 9 червня, 2021 9:44
Правоохоронці розшукали і затримали підозрюваного у розстрілі подружжя у селі Грубське Житомирської області. Стрілка затримували за допомогою спецназу КОРД. Як повідомили "Журналу Житомира" у поліції Житомирської області, стрільцем виявився 59-річний чоловік. Правоохоронцям він заявив, що подружжя не повернуло йому борг. 
 

"На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного управління  Нацполіції в області та відділу поліції №2 (м. Коростишів) ГУНП, експертно-криміналістична лабораторія МВС, кінологи та інші підрозділи поліції, у тому числі спеціального призначення. Урешті, за кілька годин кропіткої роботи оперативники кримінальної поліції отримали інформацію, що до події може бути причетний житель сусіднього села. Він був знайомий із загиблим, а останнім часом мав до нього претензії нібито через боргові зобов’язання", – інформує ГУ Нацполіції Житомирської області.


У результаті перевірки з’ясувалось, що 59-річний житель с. Вишневе був власником мисливської зброї. Бійці КОРДу затримали чоловіка за місцем його проживання.




 

"В обійсті, де мешкав підозрюваний, поліцейські провели невідкладний обшук і вилучили у ході слідчих дій докази протиправної діяльності чоловіка. Серед знайденого – зброя різного калібру та її складові частини, різнокаліберні набої, порох і дріб, інші боєприпаси. Під час спілкування з поліцейськими не відразу визнав причетність до нічного розстрілу подружжя у сусідньому селі", – повідомив начальник Головного управління Нацполіції в області Юрій Олійник.


У сховку у чагарнику правоохоронці виявили і мопед, яким уночі пересувався підозрюваний, і рюкзак зі зброєю та боєприпасами. У ноші були автомат АКСУ калібру 5,45 та дві ручні гранати.





Фахівці-балісти Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в області проведуть експертне дослідження вилучених зброї, боєприпасів і вибухонебезпечних сумішей.  

Нині чоловік затриманий. За сукупністю вчинених тяжких злочинів чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.
 

Передісторія


Уночі 8 червня у с. Грубське Коростишівської громади невідомий стріляв у подружжя через вікно їх будинку. 

Унаслідок отриманих вогнепальних поранень 47-річний чоловік загинув на місці. Його 39-річну дружину госпіталізували, вона у вкрай тяжкому стані. За непідтвердженою інформацію, вона померла у лікарні.

Їх 12-річна донька, яка у цей час відпочивала в іншій кімнаті, на щастя, не постраждала.

Фото: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: