26 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Під Житомиром встановили комплекс, що автоматично зважуватиме фури

  • 3 червня, 2021 17:28
У Житомирському районі на трасі М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський встановили комплекс автоматичного зважування в русі.

Як повідомили в Службі автодоріг, розумна система збирання інформації змонтована за селом Сінгури в напрямку міста Бердичів на 192-му кілометрі автодороги. 
 

«Система «Зважування-в-русі» - це встановлення на дорогах набору датчиків, які фіксують загальну вагу транспортних засобів і навантаження на вісь, камер для автоматичного розпізнавання номерних знаків та камер загального виду, лазерних сканерів для фіксації габаритів», - поінформував технічний директор підрядної організації ТОВ «ІНТЕГРАЛ СІСТЕМС» Михайло Пшець.


Система фіксує одразу кількох показників: дата та час проїзду, температура повітря та дорожнього покриття, смуга та напрямок руху, швидкість руху та державний номерний знак, габаритні розміри, відстань між осями, загальна масу та її розподіл по осях. Весь процес відбувається швидко та ефективно та не залежить від наявності або відсутності інспектора на дорозі.


 

«Такі системи зі штучним інтелектом дозволять зберегти відремонтоване дорожнє покриття від перевантажень та руйнувань. Наразі ж, основні завдання комплексів WiM - моніторинг дорожнього руху, попередній відбір для контролю й ідентифікація компанії. В майбутньому планується здійснювати пряме правозастосування і стягувати плату за проїзд платними дорогами на основі визначених вагових параметрів», – зазначив Іван Прокопів, заступник начальника САД у Житомирській області з розвитку доріг.


У Житомирській області на замовлення САД заплановано встановити в цьому році ще два таких комплекси: один на М-21 Виступовичі - Житомир – Могилів-Подільський (поблизу села Андріївка) та на а/д М-06 Київ – Чоп (поблизу села Березина в Житомирському районі).

Поділитись

Новини по темі: