29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Директор водоканалу Андрій Нікітін пояснив, чому в Житомирі завтра вимкнуть водопостачання

Директор водоканалу Андрій Нікітін пояснив, чому в Житомирі завтра вимкнуть водопостачання

  • 2 червня, 2021 8:57
  • 3
КП «Житомирводоканал» розпочинає реконструкцію північного магістрального трубопроводу – найбільшого та найважливішого в місті, який забезпечує водою центр Житомира та 54% домоволодінь усього міста.

Як повідомляв «Журнал Житомира», 3 червня з 22:00 у місті буде призупинено водопостачання. Відновити подачу води мають в ніч з 4 на 5 червня. У міській раді наголошують, що до дитячих садочків та лікарень Житомира буде забезпечено підвіз води. А житомирян закликають зробити необхідний запас води.

У КП «Житомирводоканал» пояснюють, що призупинення водопостачання необхідно для того, щоб виконати обсяг робіт та підготувати велику ділянку магістрального трубопроводу під реконструкцію.
 

«Маємо встановити засувки на цьому магістральному трубопроводі, щоб обмежити ділянку, яку треба реконструювати. Одна засувка знаходиться на перехресті вул. Каховської та Олени Теліги. Інша – за 2 км від цієї ділянки на протилежному боці», – розповідає Андрій Нікітін, директор водоканалу.


Реконструкція 2,5 км трубопроводу відбуватиметься за технологією санації, тобто методом  прокладання труби в трубу. 
 

«В трубопровід діаметром 1200 мм будемо інсталювати менший трубопровід – діаметром 1000 мм, а на ділянках більш віддалених – 900 мм», – пояснює Андрій Нікітін.




Зазначимо, що трубопровід розпочинається від перехрестя вул. О. Теліги – вул. Каховської,  йде вздовж вул. Каховської через дюкерний перехід до пров. 1-го Короленка, вул. Короленка, пров. 2-го Колективного, вул. Новосінної.

Директор водоканалу запевняє: після цієї реконструкції значно збільшиться тиск води в кранах, а її якість покращиться. Окрім того, зменшаться і втрати води. 
 

«Цей бетонний трубопровід збудований 40 років тому. Це так звані раструбні з’єднання, через кожні 12 м з’єднання однієї труби в іншу… Через те, що відбувається невеличка декомпресія, на кожному з’єднанні – потенційна втрата води», – додає Андрій Нікітін.


Вартість реконструкції північного магістрального трубопроводу – 41 млн 786 тис. грн. Проєкт реалізується за кредитні кошти Світового банку.  

Нагадуємо, що після проведення робіт із заміни запірної арматури водоканалом проводитиметься дезінфекція водопровідних мереж, що триватиме з 20:00 5 червня до 20:00 6 червня. Під час дезінфекції невеликими дозами хлору вода у кранах безпечна для господарських цілей, проте її не можна використовувати для приготування їжі. Після 23:00 6 червня водою можна користуватися у звичайному режимі.
Поділитись

Новини по темі:

Комментарии

Алексей Алексеев
5 червня, 2021 7:47:26

Чмошник лысый ботов на страницу водоканала нагнал чтобы его хвалили, а комменты с критикой трет и неугодных банит.

Алексей Алексеев
5 червня, 2021 7:48:18

Гле вода Никитин?!

Алексей Алексеев
5 червня, 2021 7:48:45

Лысый, когда вода будет?