29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Страйк з «душком» завершено: в Житомирі відновили роботу асенізаторні служби

Страйк з «душком» завершено: в Житомирі відновили роботу асенізаторні служби

  • 12 травня, 2021 17:55
12 травня у Житомирі відновили роботу асенізаторні служби, які відкачують каналізаційні стоки з вигрібних ям приватного сектору – служби підписали нові договори з Житомирводоканалом.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на підприємця, який надає послуги асенізатора. За його словами, ціна на відкачування каналізаційних ям для приватного сектору з 12 травня зросла вдвічі. Зараз вартість відкачування 4 кубометрів стоків – 600 гривень.
 

“Люди дуже обурюються, бо хтось живе на велику зарплату і може це собі дозволити, а пенсіонерам, що робити? Ми не працювали і люди вимушені платити, бо тече з дворів і звідусіль, – каже Леонід Кончаківський. – Поліпшень ніяких водоканал нам не зробив, тільки вимагають більше платити, а умов немає. Не знаю в чому різниця між водою, тією, що ми викачуємо у приватному секторі, і тією, де люди живуть у багатоповерхівках. Все те саме, але цим зробили вартість у 2 рази більшу”.


Представниця “Житомирводоканалу” Лариса Продеус говорить, що нові договори співпраці з водоканалом підписали 22 перевізники-асенізатори. Одна з нових вимог – встановлення на машинах gps-трекерів.
 

“Також якість їх стічних вод повинна бути приведена до нормативів, а у разі, якщо це неможливо зробити, то потрібно укласти додатковий договір з КП “Житомирводоканал”, де зазначено підвищений тариф на наднормативно забруднені стоки. Плата буде залежати від якості стоків, які перевізники скидають на наші зливові станції”, – сказала Лариса Продеус.


Раніше мерія і водоканал пояснили, чому підняли тарифи на вивіз нечистот.
Поділитись

Новини по темі: