19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Страйк асенізаторів у Житомирі. Мерія пояснила, чому підняли тарифи на вивіз нечистот

Страйк асенізаторів у Житомирі. Мерія пояснила, чому підняли тарифи на вивіз нечистот

  • 7 травня, 2021 12:17
У Житомирі асенізаторні служби, які відкачують стоки з каналізаційних ям у приватному секторі, оголосили страйк. Причина – значне підвищення тарифів на злив рідких побутових відходів.

7 травня КП "Житомирводоканал" повідомило, що тарифи вимушені підвищити через фіксацію у скидах перевищення гранично допустимих концентрацій азотів, фосфатів та інших забруднюючих речовин. Нечистоти у 20 разів перевищують граничну норму.

У водоканалі зазначають, що наразі приватні асенізатори відмовляються від підписання нового договору: працювати за новими тарифами та встановити на автівки GPS.
 

"Перевізники, грубо порушуючи умови укладеного та діючого договору, по-перше, відмовляються встановлювати на свої автомобілі GPS-пристрої та надавати дані КП "Житомирводоканалу" (станом на 06.05.2021 ми отримали дані лише від 4 перевізників з 32), по-друге, стоки, які вони скидають на очисні споруди нашого підприємства, в рази перевищують встановлені нормативи гранично-допуснимих концентрацій", – зазначають комунальники.


За інформацією мерії, на зустрічі з власниками автоцистерн було вирішено укласти тимчасові додаткові угоди. Якщо водоканал виставляв рахунки за 1 куб. м – 15 грн, то тимчасовий тариф  – 45 грн.
 

"Під час останніх замірів, проведених комунальним підприємством, було встановлено перевищення граничної допустимої концентрації стічних вод у 20 разів. Ця система працює в центральне водовідведення міста, і житомиряни платять за перекачування та переробку стічних вод, які впадають потім в річку Тетерів. Маємо розуміти: 20-разове перевищення допустимих граничних норм концентрації означає, що водоканал повинен у більшій кількості витрачати й електричної енергії для того, щоб у нашу річку потрапляла чиста вода. Множення на 20 унеможливлює роботу приватних асенізаторів. Тому дійшли згоди про визначення не 20-кратного розміру перерахунку тарифів, а трикратного", – розповів заступник міського голови Сергій Кондратюк.

Поділитись

Новини по темі: