29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Пресслужба Кабміну помилилась? Житомирську область відправили відразу в «жовту» зону

  • 5 травня, 2021 13:36
Житомирська область 5 травня вийшла із «червоної» зони карантину, однак остаточно не було зрозуміло, в яку нову зону перемістили регіон. 

Одні джерела інформували, що Житомирщина перебуває в «жовтій» зоні, інші, зокрема пресслужба Кабінету Міністрів України, повідомляла про «помаранчеву».

Крапки над «і» розставили у Житомирській облдержадміністрації. Прессекретар голови ОДА о 13:00 повідомив, що наша область все ж таки перебуває в «жовтій» карантинній зоні.

У розпорядженні «Журналу Житомира» є протокол із засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в якому вказано, що на території Житомирської області застосовуються обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236.





Відтак у регіоні буде значне послаблення карантину, але деякі обмеження все ж залишаться, зокрема:
 
  • масові заходи дозволяються лише за участі до 30 людей, з наповненістю 1 людина на 4 кв. м або заповненістю залу до 50%;
  • заборонено відвідувати установи соціального захисту, в яких перебувають люди похилого віку;
  • заборонена робота кафе, барів, ресторанів після 22:00 та до 07:00. Але дозволяється адресна доставка і навинос;
  • перевезення пасажирів відбувається тільки в межах сидячих місць;
  • обов'язково носити маски або респіратори у громадських будівлях.


Нагадаємо, з 5 травня «Укрзалізниця» скасовує заборону на висадку та посадку пасажирів в Житомирській області, а з 6 травня у школах Житомира відновлюється повноцінне очне навчання.

Поділитись

Новини по темі: