29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирська область незабаром може покинути «червону» зону карантину – заступниця голови ОДА

  • 19 квітня, 2021 14:08
Житомирська область найближчим часом може вийти з "червоної" зони карантину, в якій вона перебуває з початку березня. Про це 19 квітня під час щотижневого онлайн-брифінгу заявила заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко.

За її словами, завантаженість ліжок у регіоні значно зменшилася – 55%. Також покращилась ситуація з госпіталізацією хворих на COVID-19.
 

"Ми поступово, але вже виходимо з червоної карантинної зони. Про це свідчать деякі показники, а саме: завантаженість ліжок у нас значно зменшилася – 55% уже, ми набагато менше, а подекуди майже вполовину менше, госпіталізуємо тих, які потребують допомоги в лікувальних закладах. За такими ключовими показниками, а також за кількістю інфікованих ми наближаємося до того, щоб все-таки з карантинної зони червоного рівня вийти", – сказала Остапченко.


Наразі крім Житомирщини у "червоній" зоні карантину: місто Київ, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька та Чернігівська області.

Нагадаємо, станом на 19 березня в Житомирській області 19 862 особи хворіють на COVID-19.

Раніше головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко зробив зауваження керівництву Житомирщини за повільні темпи вакцинації і тривале перебування регіону у "червоній" зоні. 
Поділитись

Новини по темі: