20 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирянам почали робити щеплення китайською вакциною CoronaVac. ВІДЕО

  • 16 квітня, 2021 8:40
15 квітня у Житомирі зробили перші щеплення китайською вакциною CoronaVac. Літніх людей та маломобільні групи населення вакцинували на дому.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на начальника відділу обласного департаменту охорони здоров'я Сергія Березовського.
 

"Нам надійшло 5320 доз цієї вакцини, – говорить Березовський. – Підрахунок людей, які хочуть вакцинуватися, був підведений раніше. Ми зібрали бажаючих з маломобільних груп населення та працівників освіти, які будуть брати участь у проведенні ЗНО. У Житомирі та Житомирському районі є 1080 бажаючих. Вчора ми розподілили вакцину між лікувальними закладами, які будуть займатися вакцинацією".


Вакцинують людей в межах області вісім мобільних бригад. У Житомирі діє дві такі бригади. В одній із них лікаркою працює Тетяна Кальчук. За словами жінки, їхня група складається з двох медсестер та лікарки.
 

"З сьогоднішнього дня ми почали робити перші щеплення людей літнього віку і з маломобільних груп населення на дому. Це той тип населення, який обмежений в пересуванні, бо це й лежачі люди, які не можуть звернутися до медзакладу", – розповіла Тетяна Кальчук.

 

Першим жителем області, якого щепили від коронавірусу вакциною CoronaVac, був 66-річний житомирянин Анатолій Крівошеєв. Його два тижні тому на щеплення записав син.
 

"Син подавав заявку сімейному лікарю. Сьогодні мені зателефонувала лікарка, сказала, що до мене їдуть з вакциною. Запитала, чи я погоджуюся? Я погодився, жити ж усім хочеться", – розповів чоловік.


Через 28 днів після щеплення має бути проведена ревакцинація тією ж вакциною, тобто щепитися потрібно повторно.

Нагадаємо, Житомирська область 13 квітня отримала першу партію (5320 доз) китайської вакцини проти коронавірусу CoronaVac.
Поділитись

Новини по темі: