29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Армія
  • На заводі під Житомиром відремонтували партію бойових машин піхоти. ФОТО

На заводі під Житомиром відремонтували партію бойових машин піхоти. ФОТО

  • 31 березня, 2021 8:32
Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод" передало військовим після капітального ремонту 5 одиниць БМП-2. Про це повідомляє держконцерн "Укроборонпром".

Зазначається, що це перша для ЖБТЗ передача техніки в рамках державного оборонного замовлення на 2021 рік. Роботи виконані згідно з графіком, однак за обмеженого фінансування.

Окрім сучасних навігаційних систем, оптичних приладів та прицілів, фар інфрачервоного випромінювання з використанням діодних ламп БМП-2 також було оснащено гусеничними стрічками вітчизняного виробництва. Частина з них – власного виробництва підприємства, інша – харківського заводу ім. В.О. Малишева.

Від початку 2021 року фахівці ЖБТЗ здійснили 8 виїздів для виконання технічних робіт: чотири – у зону проведення Операції об’єднаних сил, ще чотири – у пункти постійної дислокації військових частин або навчальні центри. Загалом було відремонтовано понад 30 машин.

Як повідомляв "Журнал Житомира", ЖБТЗ відновив та підготував до передачі Збройним силам України 26 БМП, які раніше за рішенням суду були примусово вилучені у польського постачальника.



Фото: Укроборонпром 
Поділитись

Новини по темі: