29 березня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирянам нарахували за опалення зайві 2,8 млн гривень

  • 30 березня, 2021 17:55
Комунальне підприємство "Житомиртеплокомуненерго" завищило тариф і зайво нарахувало житомирянам в платіжках 2,8 млн грн. Порушення виявила перевірка Держпродспоживслужби в Житомирській області.

"Фахівці сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області провели плановий захід (перевірку) державного нагляду (контролю) в комунальному підприємстві, що надає послуги з централізованого опалення мешканцям міста Житомира. У ході перевірки було встановлено, що підприємством застосовувались тарифи на комунальні послуги з порушенням вимог", – інформує Держпродспоживслужба.

Зазначається, що за період з жовтня по грудень 2020 року при нарахуванні плати за послугу з централізованого опалення споживачам завищено тариф за 1 Гкал на 24,41 грн. 

За результатами проведення планової перевірки фахівцями Держпродспоживслужби складено акт, яким зобов’язано комунальне підприємство повернути споживачам необґрунтовано нараховану плату шляхом здійснення перерахунків. 
 

"Наразі комунальне підприємство повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області про повернення споживачам зайво нарахованої плати за комунальні послуги", – повідомили у відомстві.


Держпродспоживслужба додала, що даний перерахунок відображено у платіжках споживачів за лютий 2021 року.
Поділитись

Новини по темі: