20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Житомир
  • Стадіону «Полісся» потрібно ще 100 мільйонів, щоб отримати ІІІ категорію і приймати матчі УПЛ

Стадіону «Полісся» потрібно ще 100 мільйонів, щоб отримати ІІІ категорію і приймати матчі УПЛ

  • 17 березня, 2021 10:30
Житомирському стадіону «Полісся», щоб отримати ІІІ категорію ФФУ і приймати матчі УПЛ, необхідно робити окремий проєкт і провести реконструкцію ще на майже 100 млн грн.

Про це голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко повідомив народним депутатам у відповідь на депутатський запит щодо вжиття невідкладних заходів для завершення реконструкції центрального стадіону «Полісся», передає Житомир інфо.

У відповіді, датованій 9 березня, Віталій Бунечко, зокрема, пояснює, що основними причинами довготривалої реконструкції стадіону є «недостатність фінансового ресурсу при високій вартості проєкту» та «неодноразові зміни до проєктних рішень».

Щодо вартості робіт, то реконструкція «Полісся» вже має кошторисну вартість 204,4 млн грн, але може збільшитися ще на 100 млн грн, якщо стадіон хоче отримати ІІІ категорію, яка дозволяє проведення матчів чемпіонату України серед команд клубів Прем'єр ліги, фінальні матчі Кубку та Суперкубку України та, за узгодженістю з УЄФА, ФІФА – офіційні міжнародні матчі.
 

Скріншот з відповіді голови ОДА на депутатський запит


Зазначимо, що житомирський стадіон «Спартак-Арена» має І категорію: дозволено проведення матчів чемпіонатів серед команд клубів ПФЛ України ІІ ліги, молодіжних складів команд, команд U-19 та Кубку України до стадії 1/4 фіналу.

Категорія ІІ, яку, скоріш за все, отримає стадіон «Полісся», дозволяє проведення матчів чемпіонатів серед команд клубів ПФЛ України І ліги, Кубку України до стадії 1/2 фіналу.
 

Передісторія


Реконструкція центрального стадіону "Полісся" триває вже 15 років. В кінці грудня 2020 року завершили першу чергу реконструкції, проте стадіон "Полісся" досі не здали в експлуатацію.

17 лютого під стінами ОДА пройшла акція протесту, під час якої Віталій Бунечко заявив, що ДАБІ повернула документи для уточнення.

4 березня документи знову були спрямовані в ДАБІ. Керівництво області сподівається, що 26 березня ФК "Полісся" зможе зіграти матч на домашньому стадіоні.
Поділитись

Новини по темі: